Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Νικολάου

Αύριο 6 Δεκεμβρίου τα σχολεία της πόλης μας θα παραμείνουν κλειστά. Η πόλη μας γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο.
Ευχόμαστε ολόψυχα  στους μαθητές μας και στα μέλη της οικογένειάς τους που έχουν την ονομαστική τους εορτή χρόνια πολλά.



Φέτος, η εορτή του Πολιούχου θα γίνει παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της 100ετίας από την απελευθέρωση της πόλεώς μας που θα κορυφωθούν το ερχόμενο έτος 2020.
Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Πανηγύρεως θα τελεσθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 7.00’ μ.μ.. χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ανθίμου.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το πρωΐ από 7.00’ μέχρι 10.30’ π.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό και τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμο.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιωβηλαίου Έτους 2020. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου μέχρι την παραλιακή λεωφόρο της πόλεώς.

ΠΛηροφορίες για την ιστορία του Ναού μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.ekklisiaonline.gr/nea/agios-nikolaos-giorti-o-proedros-tis-dimokratias-stin-alexandroupoli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου