Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ο Κώστας Γκατσιούδης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Μια έκπληξη περίμενε σήμερα τους μαθητές του σχολείου μας. Ο Κώστας Γκατσιούδης, παγκόσμιος πρωταθλητής ακοντιστής και συντοπίτης μας βρέθηκε ανάμεσα μας. Μίλησε με τα παιδιά και τους έδειξε τον τρόπο να κάνουν ρίψεις, να τρέχουν και να προσπαθούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.
Δε μας έκανε εντύπωση ότι ξεπήδησαν και ταλέντα, αναδείχτηκαν ικανότητες και μάλιστα από παιδιά που ουδέποτε είχαν την ευκαιρία να πιάσουν και να ρίξουν σφαίρα.

Ο Κώστας Γκατσιούδης είναι ο μεγαλύτερος αθλητής ακοντισμού στην ιστορία του ελληνικού στίβου Γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1973 στο Διδυμότειχο και σήμερα  ακόμα κατέχει τη 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 91μ 69.
Υπήρξε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ εφήβων με 80μ30, βολή που πέτυχε στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Το 1992 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων και έδειξε πολύ γρήγορα το σπουδαία ταλέντο του.
Το 1997 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας και το 1999 το ασημένιο στην ίδια διοργάνωση στη Σεβίλλη.
Δύο χρόνια αργότερα πήρε το τρίτο του σερί μετάλλιο στο θεσμό, ένα χάλκινο το 2001 στο Έντμοντον του Καναδά.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα κατέλαβε την 10η θέση και το 2000 στο Σίδνει την 6η θέση.
Χρυσός μεσογειονίκης το 1997. Το 2002 σε αγώνα της Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε στον ώμο

Είναι αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου