Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Δευτέρα 02-10-2017 το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης  πραγματοποίησε αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα «Αθλούμαι - Χαρά-ΖΩ το μέλλον». 

Οι μαθητές κατά την έναρξη της ημέρας  στον προαύλιο χώρο της σχολικής μονάδας ανά τάξεις και με τις αντίστοιχες προτεινόμενες μπάλες (Δημοτικό: Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μαλακιά μπάλα πετοσφαίρισης,)  κρατώντας τη μπάλα ψηλά έδιναν  πάσες ο ένας στον άλλον, μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Η διάρκεια της δράσης ορίστηκε στα 5 λεπτά αλλά οι μαθητές το διασκέδασαν για περισσότερο χρόνο.

.Στη συνέχεια ανά τάξη πέρασαν κυκλικά και ανά 20΄ από διάφορες κινητικές δραστηριότητες.

Ευχαριστήθηκαν όμως με την παρουσία στο σχολείο καλαθοσφαιριστών από την "Ολυμπιάδα", οι  οποίοι εκτός από την επίδειξη του αθλήματος, κάλεσαν τους μαθητές να παίξουν μαζί τους.

Εκτός από το μπάσκετ οι μαθητές της Δ΄Ε΄και ΣΤ τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα λιγότερο δημοφιλές άθλημα: το Badminton ή στα ελληνικά "αντιπτέριση"  Η ομάδα του Εθνικού πέρασε κοντά μας χρόνο, δείχνοντας τις ρακέτες, τα... φτερωτά μπαλάκια και το δίχτυ. 

 Οι μαθητές στο χρόνο που έμειναν στις αίθουσες παρακολούθησαν ταινίες όπως το 3×3. Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης μεταξύ του νυχτερινού φύλακα και του υπαλλήλου καθαριότητας. Αναδεικνύει με χιουμοριστικό τρόπο τη σχέση της Φυσικής Αγωγής με άλλα γνωστικά πεδία (Φυσική,  Μαθηματικά).

Την οργάνωση των δραστηριοτήτων είχαν αναλάβει οι δάσκαλοι Φυσικής Αγωγής Κωνσταντίνος Πιτιακούδης και Μάριος Ξανθίδης, ενώ στην υλοποίηση βοήθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Και βέβαια τον πρώτο λόγο είχαν οι μαθητές του σχολείου, που απόλαυσαν χωρίς προβλήματα την ημέρα

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου