Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Δημιουργική απασχόληση στο σπίτι

Αυτές τις ημέρες που τα παιδιά είναι στο σπίτι μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο . Παρακάτω θα βρείτε ιδέες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές για τους μαθητές Δημοτικού:
Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980. Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι
Ο τίτλος αντλεί το όνομα από το κλασικό βιβλίο Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ, όπου οι Λιλιπούτιοι αναφέρονται ως μικρόσωμοι άνθρωποι.
«H Λιλιπούπολη ξεκίνησε σαν μια εκπομπή για να μαθαίνουν τα πολύ μικρά παιδιά τι είναι το κόκκινο χρώμα, τι το πράσινο, τι είναι το κοντά, τι το μακριά, το μικρό, το μεγάλο...», αναφέρει η Μαριανίνα Κριεζή . Αρχικά η σειρά μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν αποτυχία, καθώς το σοβαρό κοινό του Τρίτου Προγράμματος έκρινε αυστηρά την προσπάθεια αυτή και η ακροαματικότητα ήταν χαμηλή. Η ίδια η δημιουργός της θεωρούσε πως έπρεπε να σταματήσει. Η ιδέα αυτή έβρισκε αντίθετό τον ίδιο τον Χατζιδάκι, ο οποίος θεωρούσε την σειρά αξιόλογη. Εκείνη την περίοδο εισχώρησε στην συγγραφική ομάδα της σειράς η Άννα Παναγιωτοπούλου, η οποία προσέφερε έναν πιο θεατρικό λόγο στα κείμενα. Την περίοδο εκείνη η εκπομπή αρχίζει να ανεβαίνει σε ακροαματικότητα, ενώ το ακροατήριό της άρχισε να διευρύνεται σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες.

ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

Για τους μικρούς μας μαθητές με ...εξωγήινες ανησυχίες...

ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Για όσους θέλουν να ακονίσουν την παρατηρητικότητα και την ορθογραφία τους...

ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΑ

Για τους μικρότερους ... και όχι μόνο...

ΠΑΖΛ

Εξάσκηση στα Μαθηματικά για όλες τις τάξεις... ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι οδηγίες είναι στα αγγλικά!

ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Ωραίες ιδέες για να εξασκηθούν  παίζοντας...

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ...

Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η Ιστορία της Δ΄τάξης σε ένα video

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου