Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ για τους γονείς των μαθητών μας




 Τηλ. επικοινωνίας: 2551084304


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σάς εύχονται καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και δύναμη.
Όπως κάθε ξεκίνημα στη ζωή μας, έτσι και το ξεκίνημα των σχολείων πρέπει να συνοδεύεται από ελπίδα, αισιοδοξία, πλάνα και σχέδια, όνειρα και κυρίως διάθεση για δουλειά και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτονται.
Για τη νέα σχολική χρονιά σας γνωρίζουμε τα εξής:
ü  Σύμφωνα με το ΠΔ 79/2017 η προσέλευση των μαθητών ορίζεται από τις 08.00 έως τις 08.15.οπότε και χτυπά το κουδούνι. Οι μαθητές συγκεντρώνονται μπροστά στο ιστορικό κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί της εφημερίας θα υποδέχονται τα παιδιά στις δυο εισόδους του αυλόγυρου.   Οι αυλόπορτες μετά το τέλος της προσευχής και της πρωινής συγκέντρωσης, κλείνουν για την ασφάλεια των μαθητών μας στις 08.20 και ανοίγουν στις 13.15 για την αποχώρηση των μαθητών του πρωινού υποχρεωτικού ωραρίου. Σε περίπτωση καθυστερημένης άφιξης οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται από την αυλόπορτα του Νέου κτηρίου με τη χρήση του θυροτηλεφώνου, που τοποθετήθηκε πρόσφατα και θα ενημερώνεται η Διευθύντρια η οποία θα δίνει και την άδεια να περάει ο μαθητής στην αίθουσα.  Σημειώνεται ότι επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις θα αποφέρουν λογικές συνέπειες.
Οι μαθητές οφείλουν να τηρούν το ωράριο του καθημερινού προγράμματος και κάθε άλλης σχολικής εκδήλωσης (πρωινή προσευχή, εορταστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εξορμήσεις, εκδρομές κ.ά.).
·                     Απουσίες των μαθητών καταγράφονται καθημερινά. Σε περίπτωση ασθενείας κατά την επάνοδο του μαθητή στο Σχολείο, μετά από απουσία τεσσάρων (4) ημερών, χρειάζεται ιατρική βεβαίωση.
·                     Σε περίπτωση που κάποιος γονέας χρειαστεί, για ειδικό λόγο, να πάρει το παιδί του πριν τη λήξη των μαθημάτων, χρειάζεται να ενημερώσει εγκαίρως -την ίδια ημέρα- τον εκπαιδευτικό της τάξης και να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση πρόωρης αποχώρησης

ΥΠΟΔΟΧΗ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Στο σχολείο προσφέρουν έργο δυο σχολικοί τροχονόμοι. Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε τις διαβάσεις που ελέγχονται από αυτές και προτρέψτε τα παιδιά να κάνουν το ίδιο. Επίσης, παρακαλούμε να μην παρκάρετε στις εισόδους-εξόδους προς αποφυγή ατυχημάτων και να μην εμποδίζετε την έξοδο των παιδιών.
v   Οι μαθητές/μαθήτριες της Α΄τάξης εισέρχονται από την κεντρική είσοδο του παλιού κτηρίου και αποχωρούν από την έξοδο επί της 28ης Οκτωβρίου. Παραδίδονται στη λήξη των μαθημάτων από την/τον εκπαιδευτικό στον οριζόμενο από τους νόμιμους κηδεμόνες συνοδό.
v   Οι μαθητές/τριες της Β΄και Γ΄τάξης εισέρχονται και εξέρχονται από την κεντρική πύλη του παλιού κτηρίου
v   Όσοι μαθητές φοιτούν στο Ολοήμερο μεταβαίνουν στο Νέο κτήριο και αποχωρούν στις 15.00 από την πύλη επί της Ανατολικής Θράκης.
v   Οι μαθητές/τριες των μεγαλύτερων τάξεων εισέρχονται και εξέρχονται από την πύλη του Νέου κτηρίου.
Ειδικότερα:
Οι γονείς/κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά την αποχώρησή τους οφείλουν να:
·           Είναι αυστηρά συνεπείς ως προς την ώρα παραλαβής των παιδιών τους.
·           Να ενημερώνουν τα παιδιά τους ότι σε περίπτωση αργοπορίας τους αυτά δεν αποχωρούν ποτέ μόνα τους, περιμένουν εντός της σχολικής αυλής και δε φεύγουν ποτέ με άτομα που οι γονείς δεν τους έχουν υποδείξει.
·           Να ενημερώνουν το σχολείο τηλεφωνικώς και εγκαίρως σε περίπτωση αργοπορίας τους.
·           Να επικοινωνούν με τη Δ/νση του σχολείου σε περίπτωση που υπάρχει ειδικός σοβαρός λόγος και να ορίζουν ή να αποκλείουν συγκεκριμένα άτομα που επιθυμούν ή δεν επιθυμούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο υποβάλλοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα ορίζει ποια άτομα είναι αυτά. Οποιαδήποτε αλλαγή σχετική με την παραλαβή των παιδιών τους και με τα άτομα που έχουν δηλώσει οι γονείς/κηδεμόνες ότι επιθυμούν ή δεν επιθυμούν να τα παραλαμβάνουν πρέπει να γνωστοποιείται στο σχολείο
·         Παρακαλούμε σε περίπτωση που άλλαξαν ή αλλάξουν εφεξής τα τηλέφωνα επικοινωνίας, να ενημερώσετε τον/την εκπαιδευτικό της τάξης.

Από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα λειτουργεί με πλήρες αλλά προσωρινό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο με παιδαγωγικό τρόπο στις συνθήκες. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά και θα γίνει εκ νέου έλεγχος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν τον Ιούνιο αλλά και των παρουσιών, προκειμένου να διαμορφωθούν τα οριστικά τμήματα. Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από15 συνεχείς απουσίες ο μαθητής/η μαθήτρια διαγράφεται. Αν κάποιος από τους αιτούντες φοίτησης στο Ολοήμερο θέλει να αποσύρει την αίτησή του, παρακαλούμε να το δηλώσει έγκαιρα.
Οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο Ολοήμερο μπορούν να φροντίσουν – αν είναι εφικτό -για την τοποθέτηση του φαγητού σε ισοθερμικά σκεύη, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός για το ζέσταμα. Κάθε μαθητής θα έχει την προσωπική του πετσέτα ή/και σουπλά και πετσέτες χειρός. Τα σκεύη πρέπει να κλείνονται προσεκτικά για την αποφυγή ατυχημάτων που θα φέρουν το παιδί σε δύσκολη θέση.
ü  Το τηλέφωνο του σχολείου είναι το 2551084304 και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την επικοινωνία με τους γονείς είναι 1stdimalex@gmail.com
ü  Στο επίσημο blog του σχολείου, 1stdimalex.blogspot.gr μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας αλλά και τις ανακοινώσεις που σας ενδιαφέρουν
·         Πολύ σύντομα θα συναντηθείτε με τους δασκάλους των παιδιών σας.  Η ενημέρωση για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών είναι δικαίωμα των γονέων/κηδεμόνων και καθήκον των εκπαιδευτικών. Οι συναντήσεις σύμφωνα με το ΠΔ 79/2017 θα γίνουν ως εξής:
·         α) στην αρχή του διδακτικού έτους, όταν οι εκπαιδευτικοί ή/και ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος του σχολείου θα σας ενημερώσουν κατά τάξη για το ωρολόγιο και το αναλυτικό πρόγραμμα, τις ώρες και ημέρες επικοινωνίας και συνεργασίας μαζί τους ή για γενικότερα θέματα που αφορούν την αγωγή και την πρόοδο των μαθητών και εν γένει τη λειτουργία του σχολείου,
·         β) μία φορά τουλάχιστον τον μήνα, σε προκαθορισμένη από τον εκπαιδευτικό του τμήματος ημέρα και ώρα, μετά τη λήξη των μαθημάτων του υποχρεωτικού προγράμματος και εντός του εργασιακού ωραρίου(13.15-14.00) Επιπλέον, ο εκπαιδευτικός της τάξης μπορεί να συναντηθεί και εκτάκτως με τους γονείς/κηδεμόνες κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο και μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας
Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος και παραμονή τρίτων προσώπων στο χώρο του σχολείου δεν επιτρέπεται παρά μόνο έπειτα από άδεια της Διευθύντριας του Σχολείου.
·         Μην ξεχνάτε να ενημερώνετε τους εκπαιδευτικούς των παιδιών σας για θέματα που αφορούν την υγεία του (Τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δε δίνουμε φάρμακα στο σχολείο)  ή να μιλήσετε μαζί μας για τις αγωνίες σας ή τις απορίες σας. Ωστόσο, έχετε εμπιστοσύνη ότι είμαστε εδώ, γνωρίζοντας καλά το παιδαγωγικό μας έργο.
·          Δείξτε ενδιαφέρον για το χρόνο που πέρασε στην τάξη, στα διαλείμματα, στις δραστηριότητες, για τους φίλους του. Δώστε του χρόνο και ρωτήστε για τις σχολικές του υποχρεώσεις.
·         Ζητήστε να δείτε αν υπάρχει κάποιο ενημερωτικό σημείωμα που σας ενδιαφέρει.
Καλό θα ήταν τα παιδιά να μη φέρνουν μαζί τους προσωπικά παιχνίδια για ευνόητους λόγους. Μπάλες και  παιγνίδια ή άλλα υλικά εκτός των σχολικών ειδών για χρήση του ημερήσιου προγράμματος, δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν οι μαθητές στο σχολείο. Το ανάλογο υλικό παρέχεται από το σχολείο.

Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο σχολείο αντικείμενα πολύτιμα ή επικίνδυνα.

·         Η χρήση και κατοχή κινητών τηλεφώνων και smartwatch με βάση σχετική νομοθεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν επιτρέπεται για τους μαθητές. Κάθε κινητό που εντοπίζεται  θα παρακρατείται από τη Δ/νση και θα παραδίδεται στον κηδεμόνα του μαθητή

Παρακάτω παρατίθεται το ωράριο του σχολείου για την ενημέρωσή σας
ΩΡΕΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
08.00 - 08.15
15΄
Υποδοχή μαθητών
08.15 - 09.40
85΄
1η διδακτική περίοδος
09.40 - 10.00
20΄
Διάλειμμα
10.00 - 11.30
90΄
2η διδακτική περίοδος
11.30 - 11.45
15΄
Διάλειμμα
11.45 - 12.25
40΄
5η διδακτική ώρα
12.25- 12.35
10΄
Διάλειμμα
12.35- 13.15
40΄
6η διδακτική ώρα

(Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος)
13.15 – 13.25

Μετάβαση μαθητών στο Ολοήμερο
13.25 – 14.00

Γεύμα – Διατροφική Αγωγή
14.00 – 14.15
15΄
Διάλειμμα
14.15 – 15.00
45΄
Μελέτη


Πάντα στη διάθεσή σας
Η Διευθύντρια του Σχολείου
    Βασιλική Γκοντσίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου